Tik nereāli garšīgi! Brīnišķīga brokastu vai vakariņu recepte: kartupeļu plācenīši – gatavi 5 minūtēs

Foto – ekrānuzņēmums

Šī ir brīnišķīga brokastu vai vakariņu recepte – turklāt ēdiens ir ļoti vienkārši pagatavojams, tam nepieciešami pavisam vienkārši produkti, garša izdodas lieliska un izmaksas maciņam – draudzīgas.

Šo pīrādziņu mīklas pagatavošanai nepieciešamas apmēram 5 minūtes. Turklāt tie “pie dūšas” izcili ies arī veģetāriešiem. Un, ziniet, tās nav nekādas salātu lapas, bet sātīgs un garšīgs ēdiens, no kura būsiet paēdis pat bez gaļas piedevām!

Sastāvdaļas:

Foto – ekrānuzņēmums

Milti – 0,5 kg
Augu eļļa – 100 ml
Ūdens – pēc nepieciešamības
Kartupeļi – 0,5 kg
Garšvielas (sāls, pipari, kaltēti ķiploki, kartupeļu garšviela utt.)

Pagatavošanas metode:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Miltus izsijā bļodā, pievieno sāli un augu eļļu. Pakāpeniski pievieno siltu ūdeni, mīcot mīklu ar rokām, lai beigās iegūtu viendabīgu, elastīgu masu.

2. Ļauj 30 minūtes mīklai “atpūsties” atpūsties, pāri bļodai pārliekot dvieli.

3. Sālsūdenī novāra nomizotus kartupeļus. Kad tie gatavi, tos sastampā (tāpat kā to dara, kad gatavo kartupeļu biezputru). Pievieno garšvielas pēc izvēles. Visu kārtīgi samaisa.

Lasi vēl: Šādi gatavotus kartupeļus es ēdu pirmo reizi dzīvē: restorāna recepte, kā no tiem pagatavot patiešām izcilu ēdienu

4. Mīklu sadala vienādās porcijās. Katru porcijas gabaliņu izrullē kā neliela izmēra pankūciņu.

5. Katrā plācenītī liek iekšā ar karoti kartupeļu pildījumu un veido pīrādziņus. Pēc vēlēšanās tos var veidot trijstūra formā vai citās formās – kā vien vēlaties.

6. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties pīrādziņus no abām pusēm, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.

7. Gatavos ņem no pannas nost, liek uz papīra dvieļiem, lai notecētu liekā eļļa.

8. Kartupeļu plācenīšus varat pasniegt ar skābu krējumu vai citu mērci pēc savas izvēles.

Labu apetīti!

Leave a Comment